De regels

Laatst bijgewerkt op 5 augustus 2013

De straffen die hieronder vermeld zijn, zijn de straffen bij die men krijgt als men de regel voor de eerste keer overtreedt. Bans worden altijd geregistreerd. Als je voor de tweede keer iets overtreedt duurt een ban altijd langer.
Bij herhaling kan een ban oplopen tot meer dan een maand. Bij bans van meer dan een maand wordt altijd overlegd tussen de orde moderators. De ban moet goedgekeurd worden door minimaal 3 orde moderators.

§1 Omgang met elkaar


Artikel 1.1: Ruzie maken
Onder ruzie maken verstaan wij het veroorzaken van overlast op de site vanwege een geschil tussen twee of meer personen. Een ruzie is pas tegen de regels wanneer mensen met zware woorden (zoals bijvoorbeeld ziektes) persoonlijk aangevallen worden.
Heftige ruzies zijn niet toegestaan. Zware ruzies worden dan ook bestraft met een ban van minimaal één en maximaal 14 dagen. Voor lichtere ruzies, zie artikel 1.6.

Artikel 1.2: Pesten
Onder pesten verstaan wij het diep raken van mensen, waarbij een persoon vernederd wordt.
Pesten is niet toegestaan en wordt bestraft met een ban van minimaal één en maximaal 14 dagen.

Artikel 1.3: Beledigen
Onder beledigen verstaan wij het zwart maken, voor schut zetten of de reputatie besmeuren van een persoon of een groep mensen.
Beledigen is niet toegestaan en wordt bestraft met een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen.

Artikel 1.4: Persoonlijke informatie doorspelen
Het verspreiden van persoonlijke informatie tegen de wil van die persoon is verboden. Om verwarring te voorkomen is het alleen tegen de regels, wanneer het slachtoffer duidelijk zegt dat hij het niet wilde.
Het verspreiden van persoonlijke informatie is niet toegestaan en wordt bestraft met een verbanning van minimaal 7 dagen en kan oplopen tot een permanente verbanning. Het slachtoffer kan aangifte doen bij de politie als hij dat wil. Als er verder actie tegenover genomen wordt, dan kan er een geldboete van maximaal €19.500 (12-18 jaar €3900) en een gevangenisstraf van zes maanden worden geëist.

Artikel 1.5: Andere vormen
Andere vormen van ongezelligheid kunnen ook bestraft worden. Hierbij wordt altijd overlegd. De beslissing moet door minimaal 3 orde moderators goedgekeurd zijn.
Dit wordt bestraft met een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen.

Artikel 1.6: Het zogenaamde 'afkoelen'
Als een persoon ergens last van heeft en dit gaat afreageren op deze site, kan een verbanning van enkele uren worden gegeven, zodat de persoon in kwestie kan afkoelen.


§2 Inhoud van topics


Artikel 2.1: Seksuele topics/links
Een topic met daarin seksuele inhoud is verboden.
Dit wordt bestraft met een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen.

Artikel 2.2: Schokkende topics/links
Een topic met daarin schokkende inhoud is verboden. Als je twijfelt of het schokkend is, zet die inhoud dan tussen spoilercodes en plaats er een waarschuwing bij.
Bij overtreding volgt een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen.

Artikel 2.3: Andere verboden topics/links
Andere topics/links die volgens ons niet hier thuis horen kunnen ook bestraft worden.
Dit wordt bestraft met een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen. De verbanning wordt overlegd door de orde moderators.

Artikel 2.4: Doorgaan op een gesloten topic
Wanneer een topic gesloten is, mag je niet in een ander topic verder gaan over de inhoud van het gesloten topic. Hierop zijn een paar uitzonderingen: wanneer er ook onschuldige inhoud in het topic stond en men hierop verdergaat, mag het wel.
Dit wordt bestraft met een verbanning van 1 dag.

Artikel 2.5: Ongepaste links
Het plaatsen van links is toegestaan, maar links die leiden naar virussen, pornografisch materiaal of remote acces tools zijn ten strengste verboden.
voor het plaatsen van verboden links kan een verbanning gegeven worden, variërend van een één dag tot een permanente verbanning.

Artikel 2.6: Spelletjes
In de spellen dienen de spelregels van de spellen te worden gebruikt in de reacties die je plaatst. Ook moeten bij het maken van een spel de regels van CA worden nageleefd.
voor het plaatsen van verboden links kan een verbanning gegeven worden, variërend van een één dag tot een maandverbanning.


§3 Spammen en Bumpen


Artikel 3.1: Bumpen bij 'Kletshoek'
Een topic bumpen dat op pagina 3 of later staat, mag alleen gebumpt worden als daar nuttige informatie aan toegevoegd wordt. Topics van 48 of meer uren oud mogen helemaal niet gebumpt worden. Bij 'Spelletjes' mag je wel bumpen.
Wanneer men eenmalig een topic bumpt volgt een waarschuwing. Als dit vaker gebeurt, volgt er een verbanning van 1 dag.

Artikel 3.2: Spammen is niet toegestaan
Onder spammen verstaan we het plaatsen van meerdere berichten achter elkaar om je berichtenaantal op te krikken. Dit is niet toegestaan.
Wanneer men eenmalig spamt volgt een waarschuwing. Als dit vaker gebeurt, volgt er een verbanning van 1 dag.


§4 Het account


Artikel 4.1: Meerdere accounts aanmaken
Het aanmaken van meerdere accounts is verboden. Kan je niet meer op je account? Stuur dan even een mailtje naar één van de beheerders.
Wanneer je hierop betrapt wordt, worden de extra aangemaakte accounts verwijderd en volgt een verbanning van minimaal één en maximaal 30 dagen.

Artikel 4.2: Ongepaste privéberichten
Let op! De privéberichten kunnen door de beheerders bekeken worden. Indien er ongepaste dingen worden gestuurd, kan een verbanning volgen.
Afhankelijk van wat er gestuurd is, kan de verbanning variëren van één dag tot een permanente verbanning.


§5 Overige regels


Artikel 5.1: Ongepaste avatar
Een avatar moet beschaafd zijn en mag niet naakt, schokkend, seksueel, of irritant zijn.
Bij het plaatsen van een verboden avatar kan een waarschuwing of ban van maximaal 14 dagen gegeven worden.

Artikel 5.2: Toegang op de site met verboden medium
Via de site komen met een IP switcher, met teamviewer of met kloons is verboden.
Wanneer je dit doet, kan een waarschuwing of ban van maximaal 14 dagen gegeven worden.

Artikel 5.3: Valsspelen bij Munten verdienen
Het valsspelen bij Munten verdienen door een ander IP adres te gebruiken, onbestaande gegevens in te vullen of een aanbieding vaker te voltooien dan mag is niet toegestaan.
Bij overtreding volgt een verbanning van minimaal één en maximaal 14 dagen. Wanneer je een ander IP adres gebruikt overtreedt je ook Artikel 5.2. Dit kan van invloed hebben op de lengte van je verbanning.
Reputation System ©'